Ozzylydnad

Lydnadstävling 8 maj 2010

Så var det då äntligen dags för oss att ta oss ut på lydnadstävling för första gången och tävla i LKL 1.

Jag vaknade och kände mig väldigt laddad, hade sovit gott och kvällen innan läste jag en jättebra artikel på en hemsida om just varför man är nervös inför en tävling och att det faktiskt inte är hela världen om man inte lyckas, det är ju inte så att man blir uthängd direkt!!!

Med dessa kloka ord ringandes i skallen åkte jag och Ozzy till Skogås lokala Brukshundsklubb, och jag hade en helt annan känsla än tidigare. Samlingen skulle vara vid 9, men då jag gillar att komma i tid och förbereda mig så hade vi gott om tid innan, vi gick runt lite i skogen och Ozzy fick springa av sig lite.


Vi fick startnummer 14 av 20 hundar så det blev ju natruligtvis en lång väntan.

När det sedan var våran tur, så började tävlingen med platsliggning och de delade in oss i 4 grupper, I första gruppen låg 6 hundar sedan en grupp till med 6 hundar och i de sista 2 grupperna låg det 4 hundar var, vi hamnade i näst sista gruppen på platsliggningen.

Platsliggningen gick perfekt, även om hunden som låg bredvid Ozzy (en blandis) låg kanske i 20 sek efter att vi lämnat dem. Sen ställde sig upp och gick iväg, nosade lite i gräset innan den tillslut gick till sin matte och lyckligtvis var det ingen annan hund som följde med. Vi fick en 10:a på platsliggningen.

Dags för tandvisning och Ozzy blev sådär glad som han alltid blir när folk kommer fram till honom, ville mer än gärna pussa på domaren Mikael Stålkrantz och vi kammade hem vår andra 10:a för dagen.

Sen var det linförighet den var väl inte klockren men det blev ändå, Ozzy var inte klockren idag och tappade fokus det står även i protokollet nosar samt snett nedsätande så där fick vi 6,5

Läggande under gång gick bra där fick 7,5 pga att jag sneglade lite på Ozzy sen fick vi 9,5 på inkallningen, ställande under gång fick vi 7, då jag gjorde (troligtvis) som momentet tidigare, sneglade lite fast jag vet att Ozzy klarar av det.

Apporteringen fick vi en 9 och hopp över hinder kom ytterligare en 10:a. Helhetsintrycket för dagen blev en 8.


Det blev en lång väntan innan resultatet kom och jag satte mig ner i gräset och började prata med en tjej som hade en jaktlabbe och vi pratade en hel del om hundar och träning under tiden som vi väntade på att våra resultat skulle komma.


Vi gick tillsammans upp till tavlan eftersom de börjat fylla i resultaten på de första 12 ekipagen...spänningen steg, och jag stod och väntade på mina siffror vid startnr 14...då plötslig Francessca säger: "GRATTIS, Ni klarade det! En första plats" ..öh va? sa jag... jag var verkligen tvungen att kolla 2 ggr om det stämde, och det gjorde det167,5 p första plats med en 3:e placering.

Wow vilken känsla!!