Ozzy

Tollarbos Ozzy på Ehmilsvis

"Ozzy"

Född: 11 februari 2007


U: Tollarbos Vilja alla Spirello "Vilja", 23 mars 2002

E: Renarders Keystone Pioneer Aindow "Ehmil", 29 oktober 2003


Vikt: 20 kg

Höjd: 51 cm

HD: A

AD: ua

Ögon: ua 2010-06-01, ua 2012-01-17

DNA-testad för prcd-PRA: normal/clear = A

Känd mentalstatus

Här har vi Ozzy, även kallad Ozzy-bozzy, Ozz, Ozze... Hane 3 i en kull på 3 hanar. Han är en otroligt social pojke som hälsar på allt och alla, med en propellersvans. Han har med åldern blivit mer bekväm med att ligga i soffan och slappa istället för att leka med Kenzo och Lazer. Vissa dagar kan han dock inte hålla sig och har samma energinivå som för 10 år sen. Han älskar att lära sig nya saker, apportera dummies, söka efter saker i skogen och äta mat. Han visar mycket gärna upp sina tricks och favorittricket är att spela död.  Favoritgodiset är Walky Bites  och han kan göra vad som helst för  att få en liten bit.

Ozzy är en riktig långpromenadhund. Han älskar att gå långa prommenader, helst i skogen där man kan springa av sig rejält och kanske till och med  få springa på ett sök.

Ozzy är en riktig liten sänghund som tycker om att ta plats i sängen. Gärna på en eller flera av kuddarna, och så fort man flyttar på honom så börjar han låta i protest. Han brukar dock  vinna den fighten eftersom han är så söt.


I arbetet är han fokuserad på det han ska göra och bryr sig inte så mycket om andra hundar. Han har ett väldigt bra sinne för markering och det är en av de starkaste sakerna hos Ozzy. Markeringen.

Han älskar att apportera allt. Allt ifrån strumpor och toarullar till dummies och kaniner. Agilityn är något som passar Ozzy som handen i handsken, han älskar det. Ozzy har en enorm energi och fart (han skulle kunna springa tills han stupar, och jag skojar inte här...). Man skulle kunna tro att han är skapad för agility. Dock har vi inte kommit ut på agilitybanan ännu, men det är en annan femma.

 


Ozzy har två kullar i Sverige hos Krokasmedens Kennel.

S-kullen & Y-kullen.

Och en kull i Norge hos Kennel Tollerricc, Rioz-kullen.
Jakt:

2:a pris NKL TJP Ockelbo 2011-07-30

2:a pris NKL TJP Ockelbo 2011-07-31

2:a pris NKL TJP Brottby 2011-09-11

2:a pris NKL TJP Tollarspecialen Öland 2012-08-10

Körde WT första gången på Tollarspecialen 2009 i Värmland och fick 62 poäng totalt, jättenöjd med denna prestationLydnad:

1:a pris i LKL 1

3:e pris i LKL 1


Viltspår:

Godkänd i anlagsklass viltspår


Praktisk Jakt:

Har använts


Övrigt:

Funktionsbeskrivning

Apporteringstest

Mentalbeskrivning