Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 2007

Denna dag var otroligt rolig för både mig och Ozzy. Vi var nämligen i Skrubba den 18 november och gjorde funktionsbeskrivning. Idag var vi 5 hundar totalt.

Allting började med att vi fick veta i vilken ordning som hundarna skulle beskrivas. Ozzy och jag fick gå ut sist, så jag gick och lämnade honom i bilen igen.


...Nu var det vår tur!

Det första momentet som gjordes var "apporteringstestet. Där kastades det ut en dummie och sedan fick man koppla loss hunden, som sedan skulle komma in med den.

Jag tog ett steg frammåt (eftersom man inte får säga nogot till hunden, så hade jag fått tips om att ta ett steg framåt). Ozzy förstod direkt, och sprang ut i full fart. Som vanligt!

Han kom in med ett fast och bra grepp.

Sen förflyttade vi oss några steg för det där det kastades ännu en dummie, fast åt andra hållet den här gången. Då var Ozzy inte riktigt med utan tittade bakåt istället, där den första dummiesen hade kastats.

Men när jag gjorde som första gången (tog ett steg framåt), så sprang han iväg ut och plockade in dummie nummer 2 också. Bra jobbat!

Det andra momentet var ett sökmoment.

Där kastades det ut tre dummies på olika ställen inom ett sökområde.

Ozzy sprang ut med världens fart, såklart, och satte ner nosen och började söka efter dummies. Han plockade in två dummies men den tredje hade han lite problem med...Han ställde sig mitt i skogen och tittade på mig, och man kunde se hur han tänkte: "Vad vill du att jag ska göra nu matte?"

När han sedan kom tillbaka fick jag ta ett kliv fram in i sökrutan, och den här gången hittade han även den tredje utan problem. Sen var det vilt och då var det and som stod på menyn. Ozzy har inte haft några problem alls med att apportera and hemma, men idag tyckte han att anden inte var någon rolig sak. Han sprang fram till anden och visade intresse men inget mer.

Sista momentet var vattendelen, och där visste matte att det inte skulle gå så bra för Ozzy, då han är så ivrig att bada/apportera att han gör ljud ifrån sig.

Först kastades en dummie ut i vattnet, och den var Ozzy inte så villig att hämta. När det sedan kastades ut en ny så gick han ut och tog några simmtag för att sedan leverera dummien till mig. Efter det var det då dags för den efterlängtade passiviteten och då tyckte jag att det blev för mycket för Ozzy, så vi lämnade platsen. Ozzy blev för ivrig och skällde/skrek högt...


Film från funktionsbeskrivningen