Ozzy

Tollarbos Ozzy på Ehmilsvis "Ozzy"

Född: 11 februari 2007

 

U: Tollarbos Vilja alla Spirello "Vilja", 23 mars 2002

E: Renarders Keystone Pioneer Aindow "Ehmil", 29 oktober 2003

 

Vikt: 19 kg

Höjd: 51 cm

HD: A

AD: ua

Ögon: ua 2010-06-01, ua 2012-01-17

DNA-testad för prcd-PRA: normal/clear = A

Känd mentalstatus

 

 

 

 

Här har vi Ozzy, även kallad Ozzy-bozzy, Ozz, Ozze... Hane 3 i en kull på 3 hanar. Han är en otroligt social pojke som hälsar på allt och alla, med en propellersvans. Han älskar att leka med "brorsan" Kenzo och älskar att leka med sitt tuggben. Han äter helst väldigt sakta så han kan reta Kenzo sen när Kenzos ben är slut, och sen vill han gärna apportera benet istället för att äta det. Favoritgodiset är frolic, pannkakor, korv, kyckling...ja han tycker om godis helt enkelt.

I arbetet är han fokuserad på det han ska göra och bryr sig inte så mycket om andra hundar. Han har ett väldigt bra sinne för markering och det är väl en av de starkaste sakerna hos Ozzy. Markeringen.

Han älskar att apportera allt. Allt ifrån strumpor och toarullar till dummies och kaniner. Agilityn är något som passar Ozzy som handen i handsken, han älskar det. Ozzy har en enorm energi och fart (han skulle kunna springa tills han stupar, och jag skojar inte här...). Man skulle kunna tro att han är skapad för agility. Dock har vi inte kommit ut på agilitybanan ännu, men det är en annan femma.

Till vardags då? Ozzy är en riktig långpromenadhund. Han älskar att gå långa prommenader, helst i skogen där man kan springa av sig rejält.

Ozzy är en riktig liten sänghund som tycker om att ta plats i sängen. Gärna på en eller på huvudkudden, och så fort man flyttar på honom så börjar han låta i protest, vilket inte riktigt biterpå en utan det slutar ibland med att Ozzy lägger sig vid fötterna istället, fotelement.

 

Ozzy har två kullar hos Krokasmedens Kennel.

S-kullen & Y-kullen.

Och en kull i Norge hos Kennel Tollerricc, Rioz-kullen

 

 

 

Jakt:

2:a pris NKL TJP Ockelbo 2011-07-30

2:a pris NKL TJP Ockelbo 2011-07-31

2:a pris NKL TJP Brottby 2011-09-11

2:a pris NKL TJP Tollarspecialen Öland 2012-08-10

Körde WT första gången på Tollarspecialen 2009 i Värmland och fick 62 poäng totalt, jättenöjd med denna prestation

 

 

Lydnad:

1:a pris i LKL 1

3:e pris i LKL 1

 

Viltspår:

Godkänd i anlagsklass viltspår

 

Praktisk Jakt:

Har använts

 

Övrigt:

Funktionsbeskrivning

Apporteringstest

Mentalbeskrivning