Lazer

Koppeldragets Lord Lazer

"Lazer"

Född: 13 augusti 2013

 

U: Bella Nova's Miss Tosca Koppeldrag "Tosca", 27 maj 2009

E: Aktiviva's Protos d'Nash "Kenzo", 1 januari 2010

 

Vikt: 20 kg

Höjd: 50 cm

HD: A

AD: ua

DE: Herediärt fri

Genomfört BPH

 

 

 

 

 

 

Lazer (Laze, mini-man, miini, bebis) är en jättehärlig kille som är mycket busig och duktig på att hitta på hyss. Många gånger har vi kommit hem till ett hav av sändertuggade yoghurtpaket och toarullar.

Lazer älskar att bära saker. Allt från mjölkpaket till fingervantar till små korkar han hittat på köksgolvet. När vi står och lagar mat tar det inte lång tid innan Lazer kommer bärandes på sin matskål för att byta mot något gott. Vissa gånger ger han sig men några gånger springer han iväg och hämtar något nytt som han vill byta med. Och så kan han hålla på ett bra tag tills vi säger till. Men detta är förstås inte något negativt för vår del, även om det är lite jobbigt att behöva gå och lägga tillbaka allt flera gånger.

 

Han är glad i nya människor och hälsar gärna, men på hans villkor. Han älskar mat och går alltid och rullar sig på mattan efter han ätit (vi vet inte varför men det är en av hans konstiga och underbara saker han har för sig).

 

Det bästa med Lazer, är faktiskt hans nyfikenhet och hans charm. Det är tyvärr många gånger man gått från att vara arg på honom för att han ätit upp ens toffel till att man bara gosar ner sig i honom för att han är så himla charmig...

 

Lazer är nummer 3 i en skara på 6 stycken. Hans syskon heter Leo, Leah, Lipton, Plura och Rio (Rio tyvärr avliden vid 2 års ålder).

 

 

 

Utställning:

1:a Valpklass 1, Kumla 2014-01-26

1:a med HP Valpklass 1, Mjölby 2014-02-09

Excellent juniorklass, Ulriksdal 2014-05-17

4:e bästa juniorhane med HP, Tollarspecialen Skummeslöv, 2014

 

Jakt:

1:a pris NKL TJP Tollarspecialen Sälen 2015-08-01

 

Övrigt:

7:e placering i kampen om Juniortollarmästare i Sälen, 2015

 

Nosework

2018-04-17 Godkänt doftprov Eukalyptus